torsdag 24 juni 2021

กษัตริย์สวีเดนใช้เงินส่วนตัวซื้อรถเป็นของขวัญให้ตัวเอ็ง :- Kungens lyxiga födelsedagspresent – till sig själv

Här glider kungen in – visar upp vrålåket

Kung Carl XVI Gustaf unnade sig en ny bil på sin 74-årsdag förra året. I samband med en förhandsvisning av en konstutställning i veckan visade han upp vrålåket: en BMW M8 Competition med 625 hästkrafter.

På tisdagen bjöds kung Carl Gustaf, 75, in till en förhandsvisning av utställningen ”Någon annanstans – materiella tolkningar av Kina slott”. En Konstfack-utställning på just Kina slott på Drottningholm.

Och kungen gled in med stil.

Kungen på plats vid Kina slott.


Kungen på plats vid Kina slott.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Den nya BMW:n, av modellen M8 Competition, har 625 hästkrafter och kostar drygt 1,7 miljoner kronor. Bilen har ”superbilsprestanda” och gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder, enligt sajten BytBil. Kung Carl Gustaf köpte bilen i 74-årspresent till sig själv förra året.

Kungens intresse för bilar sträcker sig långt bak i tiden. Hans bilsamling är, enligt Dagens PS, värd runt 25 miljoner kronor. Han äger en AC Cobra från 1966, en Porsche 911 T Targa från 1973 och en Ferrari 599 GTB från 2007, för att bara nämna några.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare meddelat Aftonbladet att hon inte kommenterar kungens privata bilaffärer.

Bilen har 625 hästkrafter.

Bilen har 625 hästkrafter.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Kungens lyxiga födelsedagspresent – till sig själv

På Valborg fyllde Carl XVI Gustaf 74 år.
I samband med det ville kungen unna sig något extra.
Valet föll på en BMW för 1,7 miljoner kronor, rapporterar sajten BytBil.

Kungens födelsedagspresent kostar drygt 1,7 miljoner.

Kungens födelsedagspresent kostar drygt 1,7 miljoner.

Foto: TT

Kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia, 76, har i samband med coronaubrottet i Sverige gått i frivillig karantän och flyttat in på Stenhammars slott utanför Flen. Där håller de besökare på behörigt avstånd och har, enligt dem själva, bara umgåtts med sina barnbarn via Skype.

Få hjälp med företagets telefoni- och IT-lösning

Något kungligt storfirande var det heller inte tal om när hans majestät firade sin födelsedag på Valborgsmässoafton. Både försvarsmaktens hyllning och det traditionella födelsedagsfirandet vid slottet fick ställas in.

Om det var bristen på firande, ett missnöje över drottning Silvias presenter eller avsaknaden av den närmaste familjen vid frukostbordet på födelsedagen är oklart. Klart är däremot att kungen själv såg till att belöna sig med en riktig lyxig present.

Närmare bestämt en splitterny BMW M8 Competition med 625 hästkrafter, enligt uppgifter från BytBil

BMW M8 Competition.


BMW M8 Competition.

Foto: BMW

300 kilometer i timmen

Vrålåket sägs ha en ”superbilsprestanda”, gasar från 0-100 på 3,2 sekunder och har en toppfart på över 300 kilometer i timmen. 

Färgen drar åt det mintblå hållet och prislappen sägs ligga på drygt 1,7 miljoner kronor.

Hovets informationschef Margareta Thorgren meddelar Aftonbladet att hon inte kommenterar kungens privata bilaffärer.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

(หมายเหตุ-"Carl XVI Gustaf" กษัตริย์ในระบอบประชาธิปไตยที่อยู่ภายใต้รัฐธรรมนูญของสวีเดน " งดรับบริจาค"ใช้เงินส่วนตัวซื้อซื้อของขวัญวันเกิดให้ตัวเอง )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar