torsdag 19 mars 2020

โรคระบาดโควิด-19 ระบาททั่วในยุโรป ในประเทศฝรั่งเศสมีคนตายถึง - 209 คนเพียงในวันเดียว ที่ประเทศเสปญจำนวนคนตายเพิ่มขึ้นมากกว่านี้อีก ... Coronaviruset Smittan i Europa


Coronaviruset Smittan i Europa

Fransmän som försöker skydda sig från smittan. Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN

Stor ökning av dödsfall i Frankrike under en dag – 209 fler döda i Spanien

Det senaste dygnet har coronaviruset krävt 108 liv i Frankrike. Enligt Frankrikes högste sjukvårdsansvarige, Jérôme Salomon, är det en ökning med 41 procent sedan i går, skriver Reuters.
Nu har 372 personer i Frankrike dött av smittan. Antalet bekräftade smittade har ökat med 20 procent på en dag och ligger nu på 10 995 stycken.
I Spanien har 209 nya dödsfall bekräftats på en enda dag. Antalet dödsfall orsakade av coronaviruset ligger nu på 767 stycken, enligt Reuters. I nuläget har 17  147 fall av smittan bekräftats i Spanien.

Coronaviruset Fakta om smittan

Mycket ännu oklart om immunitet mot viruset

En patient testas i sin bil i Washington, USA. Elaine Thompson / TT NYHETSBYRÅN

Mycket är ännu okänt när det gäller immunitet mot den nya virussjukomen covid-19, skriver TT. Enligt Annika Linde, tidigare statsepidemiolog, får man än så länge utgå ifrån vad man vet om tidigare liknande coronavirus.
Hon säger att de flesta virussjukdomar som drabbar de övre luftvägarna ofta ger immunitet åtminstone över nästa säsong. Hon säger också att hon inte tror att viruset muterar eftersom coronavirus inte alls är lika mutationsbenägna som influensavirus.
– I grund och botten tror jag att alla som haft den här infektionen blir immuna åtminstone fram till att ett vaccin är framtaget som kan förstärka immuniteten. Men det är inget som är garanterat, det finns inga säkra data eftersom vi inte haft den här infektionen tidigare, säger Linde.



Boris Johnson: Vi kan vinna över viruset på 12 veckor

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson säger på en presskonferens att landet kan övervinna det nya coronaviruset på 12 veckor, enligt Sky News. Hundratusentals test ska också köpas in för att visa om människor blivit immuna.
Nu gör man även de första vetenskapliga kliniska studierna för behandling mot covid-19.
På måndag är planen också att en ny coronaviruslag ska antas, vilket kommer ge regeringen möjlighet att stänga ner flygplatser och hamnar för att hindra smittans spridning. Polis ska även få sätta människor som misstänks vara smittade i karantän.
Coronaviruset Smittan i Sverige

คลิกดู- Antalet döda av viruset i Storbritannien ligger på minst 137 stycken

Sorteringstält utanför vårdcentraler i Göteborg

Utanför flera vårdcentraler i Göteborg och Ulricehamn har försvaret satt upp tält som en förberedelse inför ökade patientflöden, skriver DN. I tälten ska en första bedömning göras innan patienter med misstänkt smitta får komma in på vårdcentralerna.
– En del kan få vård hemma och andra, som vi bedömer har medicinska skäl, kan få komma in på mottagningen, säger Monica Radeberg, samordnande chefläkare i regionen.
Liknande tält finns redan tidigare utanför akutmottagningar i regionen.





 

Senaste nytt




Utrikes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar