torsdag 4 december 2014

นายกฯสวีเดนประกาศ "ยุบสภา" สาเหตุงบประมาณไม่ผ่านสภา หลังเลือกตั้งได้สองเดือน .....


สวีเดน "ยุบสภา" !! เพราะงบประมาณของฝ่ายรัฐบาลไม่ผ่าน..  นายกรัฐมนตรีสวีเดนให้มีการเลือกตั้งใหม่  ภายในสามเดือน.. กำหนดมีการเลือกตั้ง. ในวันที่ ๒๒ มี.ค.๕๘ ตามครรลองในระบอบประชาธิปไตย ให้ประชาชนชาวสวีเดนเป็นผู้ตัดสินใจเลือกอนาคตของตนเองว่าจะให้พรรคการเมือง ใดเข้ามาเป็นรัฐบาลบริหารประเทศ...นี่คือตัวอย่างนักการเมืองในประเทศที่ปกครอง ด้วยระบอบประชาธิปไตยที่แท้จริง ....


คำแถลงการณ์ของนายกรัฐมนตรีประเทศสวีเด็น ...
คำแถลงการณ์ของนายกรัฐมนตรีประเทศสวีเด็น นาย สเตฟาน เลิพเวน ในวันพ่ายแพ้การออกเสียงงบประมาณประจำปี ๒๐๑๕
เพื่อนทั้งหลาย
สวีเด็นกำลังตกอยู่ในช่วงที่มีปัญหาอย่างหนักเนื่องจากพรรคสวีเด็นประชาธิปไตยSD( พรรคขวาจัดเหยียดผิว ) ร่วมมือกับกลุ่มพรรคฝ่ายขวารัฐบาลเก่าล้มงบประมาณของฝ่ายรัฐบาล หลังจากพูดจาก้าวร้าวขู่เข็นประชาชนทั่วไปเป็นเวลา ๓๐ นาที
พรรคSDพูดต่อไปว่าจะล้มทุกรัฐบาลถ้ารัฐบาลนั้นๆไม่ปฏิบัติตามแนวทางนโยบายของเขา นี้คือปัญหาใหม่ที่ไม่เคยมีมาก่อนในประวัติศาสตร์ของสวีเด็นจึงทำให้พื้นฐานทางการเมืองของสวีเด็นต้องวางรากฐานกันใหม่
ดังนั้นข้าพเจ้าจึงได้เชิญหัวหน้าพรรคนายทุน(พรรคฝ่ายค้าน)ทุกพรรคเพื่อปรึกษาหารือเพื่อหาทางออกร่วมกันแต่ได้รับการปฏิเสธ  ข้าพเจ้าได้เป็นผู้รับผิดชอบต่อประเทศชาติบ้านเมืองของเรามาโดยตลอดและจะรับผิดชอบต่อไป แต่ข้าพเจ้าไม่สามารถยอมรับได้กับการกระทำของพวกฝ่ายขวา
พวกพรรคนายทุนแพ้การเลือกตั้งซึ่งคะแนนเสียงห่างกันถึง๑๐ เปอร์เซ็นต์ไม่สามารถปกครองประเทศต่อไปได้อีกแล้วลาออกไป
พร้อมให้สัญญาว่าจะไม่ร่วมมือกับพรรคประชาธิปไตยสวีเด็น ( พรรคเหยียดผิว ) ซึ่งได้รับเสียง ๑๓ เปอร์เซ็นต์ แต่กลับทำตรงกันข้ามได้ร่วมมือกับพรรคเหยียดผิวล้มงบประมาณประจำปีของพรรครัฐบาล  เป็นการกระทำที่ไม่รับผิดชอบซึ่งเป็นผลเสียหายอย่างใหญ่หลวงต่อประเทศชาติบ้านเมืองของเราอย่างไม่เคยมีมาก่อนในประวัติศาสตร์
ดังนั้นรัฐบาลจึงต้องประกาศให้มีการเลือกตั้งรัฐสภาขึ้นใหม่ในวันที่ ๒๙ เดือน ธันวาคม และให้มีการเลือกตั้งขึ้นในวันที ๒๒ เดือนมีนาคม ๒๐๑๕ ปีหน้า
ข้าพเจ้า มีความหวังว่าประชาชนชาวสวีเด็นจะได้มีส่วนรับผิดชอบและเป็นผู้ตัดสินชะตา กรรมของประเทศชาติบ้านเมืองเองเพื่อผลประโยชน์ของท่านเหนือกว่าความเห็นแก่ ตัวของพวกพรรคการเมืองที่ไม่รับผิดชอบ
สเตฟาน เลิพเวน




Vänner,
Sverige befinner sig i ett allvarligt läge. Igår berättade Sverigedemokraterna att de skulle stödja den borgerliga politiken och fälla regeringens budget, efter att under 30 minuter hetsat mot våra medmänniskor.
De sa också att de kommer att fälla varje regering som inte gör som de säger och dansar efter deras pipa. Det här ritar om den politiska kartan i grunden.
Därför bjöd jag igår återigen in de borgerliga partiledarna för ett samtal om hur vi kunde finna en gemensam väg framåt. Men de borgerliga partierna vägrade återigen att samarbeta.
Jag har hela vägen tagit mitt ansvar och jag fortsätter att ta ansvar för vårt land. Men jag kan inte stillatigande acceptera det som nu händer på högerkanten.
De borgerliga partierna förlorade valet. De backade med nära tio procentenheter och samlade ett mindre stöd än de rödgröna partierna tillsammans. De kunde inte regera, och avgick.
Men de står inte för sitt ord om att släppa fram det största blocket och att inte att ge Sverigedemokraterna ett avgörande inflytande. Tvärtom så fällde de idag tillsammans med Sverigedemokraterna regeringens budget. Det är ett extremt ansvarslöst agerande som saknar motstycke i Sveriges moderna politiska historia.
Konsekvensen av de fyra borgerliga partiledarnas agerande är att Sverige inte har något realistiskt regeringsalternativ. Regeringen kommer därför den 29 december att utlysa extra val som ska hållas den 22 mars nästa år.
Vi kommer inte att ta några nya samarbetsinitiativ. Skulle något eller några av de borgerliga partierna vilja ta upp seriösa samtal för att lösa den uppkomna situationen så står dörren däremot öppen.
Jag har stora förhoppningar på ett extra val. Jag vet att svenska folket respekterar de som tar ansvar och söker samarbete. De som sätter Sveriges bästa framför taktik och prestige.
Framför allt vet jag att svenska folket har sagt nej till den rådande politiken med hög arbetslöshet, rasande skolresultat och en välfärd som brister. Svenska folket vill ha nya reformer för att skapa jobb, högre skolresultat och en välfärd att lita på. Bara så kan vi säkra det svenska löftet och din möjlighet att leva ett fritt liv i en global tid.
Jag hoppas du är med oss i det arbetet och att vi tillsammans ser till att vi också blir fler. Nu mer än någonsin behövs Socialdemokraternas orubbliga vilja att ta ansvar och utveckla Sverige.
Stefan Löfven






พรรคฝ่ายรัฐบาล43.7%
S     พรรคสังคมนิยมประชาธิปไตย 31%
Mp พรรคเขียว"สิ่งแวดล้อม"  6.8%
V    พรรคฝ่ายซ้าย ที่สนับสนุน  5.7%

พรรคฝ่ายค้าน - 39.3%
M    พรรคคอนเซอร์เวทิฟ  23%
C     พรรคกสิกร  6.1%
Fp    พรรคเสรีนิยม  5.4%
Kd   พรรคคริสเตียนดีโมแครท 4.6%

พรรคตัวแปร  -     13%
SD   สวีเด็นประชาธิปไตยSD( พรรคขวาจัดเหยียดผิว ) 

................................................................................


Alliansen blir ett Tea Party


De liknar dagisbarn som inte fått som de vill med sin hink och spade

Amerikanska tokerier. Anna Kinberg Batra och Annie Lööf vill bara förstöra och blockera. Inspirationen har de hämtat från andra sidan Atlanten.   
 Amerikanska tokerier. Anna Kinberg Batra och Annie Lööf vill bara förstöra och blockera. Inspirationen har de hämtat från andra sidan Atlanten.

De borgerliga partierna har i dag lämnat ett möte med partiernas pensionsgrupp eftersom Miljöpartiet bjöds in till mötet.
Den en gång så stolta Alliansen börjar se ut som dagisbarn som inte fått som de vill med sin hink och spade.
Problemet är att politik är på riktigt, det är allas våra pensioner som formar den sandlåda politikerna leker i.

Dåliga förlorare

Alliansen gjorde ett katastrofval. De borgerliga partierna fick tillsammans under 40 procent av rösterna i valet.
Eftersom det sedan länge stått klart att Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare så var Fredrik Reinfeldts linje att största block ska få regera.
Problemet verkar vara att löftet bara gällde honom själv, han tecknade aldrig firma för Alliansen vilket många trodde. I takt med att valförlusten börjat sjunka in har de borgerliga partiledarna börjat agera allt mer som dåliga förlorare.

Pensionsgruppen

Dagens möte i pensionsgruppen i dag klockan 13:00 var ett i mängden. Sedan 20 år har de politiska partierna samarbetat över blockgränsen i just pensionsfrågan.
Men de borgerliga partierna vill inte ha med Miljöpartiet och därför vägrade de delta på mötet eftersom Richard Persson (MP) bjudits in.
Detta blir utomordentligt fånigt. Miljöpartiet är ett regeringsparti och dessutom är Per Bolund (MP) är ansvarig för frågorna i regeringen.

Vill bara förstöra

Alliansen vet mycket väl att de inte kan stänga ute ett av två regeringspartier ur uppgörelser med regeringen. Deras syfte är bara att förstöra och blockera.
Borgerligheten påminner allt med om Tea Party-rörelsen i USA som de senaste åren i praktiken lamslagit amerikansk politik och gjort det till en dygd att aldrig kompromissa.

Tea Party-alliansen

Läget börjar nu klarna efter valet. Stefan Löfven kan sträcka ut hur många händer han vill över blockgränsen. Tea Party-alliansen kommer aldrig att ta emot dem.
Det ironiska är att de borgerliga partierna i valet ansåg att just "ansvar" var deras starkaste kort.
Tycker Alliansen verkligen att detta är statsmannamässigt?
Det är de nog ensamma om.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar